martes, 11 de diciembre de 2012

COED (9)


Avui a classe de seminari hem vist una entrevista realitzada al pedagog Xavier Melgarejo, ha sigut una entrevista molt interessant, ja que aquest senyor ha exposat el declivi que està patint la educació, generalment a Espanya, i com el model educatiu exemplar serià el finlandès.
Finlàndia porta sent des de més de 20 anys els primers en competència lectora i segons en les competències científiques i matemàtiques.
La meitat de la població assoleix un nivell notable-excel.lent.
El sistema educatiu es basa en: el subsistema familiar, la família són els més responsables a l'hora d'educar al infant, subsistema escolar i subsistema socio-cultural, aquests tres sistemes han d'actuar conjuntament.
Donant gran importància al creixement i al desenvolupament del nen.
Per ells, ser mestre es un honor "els infants són un tresor de la nació".






Aquesta entrevista també l'he relacionat amb tots els conceptes adquirits a l'assignatura de COED, com característiques que ha de tenir un bon comunicador: en aquest cas: és precís i breu, discurs amb fluïdesa, transmet naturalitat, domini de la veu, les idees a explicar les té clares i ben estructurades.
L'entrevista està estructurada amb introducció, desenvolupament i conclusió.

  • Introducció: El presentador comença l'entrevista amb la formula introductòria de explicar una notícia i unes dades recents, utilització de la documentació.
  • Desenvolupament: L'objectiu del discurs es informar al espectador, i per això utilitza una estructura descriptiva.
  • Conclusió: El orador invita a l'acció als espectadors.

Opinió personal: Em va seblar un altre exemple, a part del Sir ken Robinson, d'un comunicador eficaç, ja que sap sintetitzar molt bé l'informació, la estructura d'una manera molt correcte i coherent, mostra que té clar els punts claus i sap arribar als oïents. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario