jueves, 11 de octubre de 2012

Anàlisi d'un bloc educatiu

La activitat que ens va suggerir el professor , a classe, va ser la seguent: ens va proposar un seguit de blocs educatius i d'aquests hem de tria un i amb el coneixements que hem adquirit tant a classe com a travès de la lectura del llibre "Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents. " fer l'anàlisi.

Desprès de debatrem en la tria d'uns quants blocs, he triat el bloc referit a l'escola bressol la cuca fera.

Aquí us deixo el link: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)


Es tracte d'un bloc dirigit per el professorat de l'escola la Cuca fera, on el proposit es informar i dona a coneixa el desenvolupament dels infants dins la llar d'infants als seus familiars. Com fan això? Doncs mitjançant fotogràfies que mostran la adaptació dels nens, i penjan vídeos d'un dia a l'escola, on es pot veure les diferents activitats que fan. Això també va complementat de aportacions i comentaris que fan les mestres.


Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

Aquest bloc, està dins la classe de bloc de professors, on els professors comunican les seves reflexions sobre l'educació, sobre metodologia en diferents àrees, les experiències fetes a l'aula...


Quí els publica?

Les mestres del centre.


Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...

Si, a la part de dalt trobem un menú amb diferents apartats: Home, Cargols, el Sol, els Núvols, espai Cuca fera i Formigues. Cada apartat en centre en les diferents aules de P0, P1 i P2.
A la part dreta podem trobar: comentaris recents fets tan per pares com per el professorat i una llista de blocs recomanats per el propi centre.


Quina plataforma utilitzen?

La plataforma utilitzada és Xtec blog, espai tan per docents com per centres puguin tenir el seu espai.


Com són les entrades?

Les entrades van acompanyades de vídeos o imatges, donant suport al escrit de la mestra. Utilitzan un llenguatge proper per pogué informar amb facilitat als pares.

Quines competències s’hi treballa?

Ens mostren les diferents activitats realitzades dins a l'aula i l'adaptació i evolució dels infants al llarg del curs.


Hi ha comentaris?

Si, de diversos pares. He aquí un exemple:

Cris (mare Marc) escrigué:
Ei, molt divertits aquests vídeos! Moltes gràcies per ensenyar-nos què fan aquestes petites formiguetes. A la Panera dels tresors, com no, en Marc amb el seu pom-pom i el raspall de dents! jajaja.
Hi ha un moment que la Xènia i en Marc es fan una mirada… es troben ben bé!


A qui va dirigit?

A les docents del centre.

Hi ha blocroll?

Si, hi ha una llista amb sis blocs, que són els seguents:


Reflexió personal
Crec que és un bloc d'interès per els pares i familiars, ja que poden seguir des de dins l'escola l'aprenentatge i l'evolució dels seus fills, gràcies a les imatges i els vídeos que les mestres penjan. Cal destaca que els pares formin part d'aquest procès donant la seva opinió i participan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario