domingo, 21 de octubre de 2012

COED (4)

La composició del text: Planificació, redacció i revisió



Planificar és reflexionar: és establir els objectius que volem aconseguir amb el text i dur a terme una estràtegia determinada per recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.

                1.1 Anàlisi de la situació comunicativa ( tema, objectius, extensió, estructura)
                1.2 Recollida de la informació (pluja d'idees, documentació, apunts)
                1.3 Selecció i ordenació de la informació ( selecció i ordenació de les idees)




Redacció: Redactar és transformar els plans i les idees en el llenguatge escrit, és a dir, en un text coherent, estructurat d'una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint en compte, les següents característiques: coherència, cohesió, l'adequació, la correció i la variació.

                    2.1 Estructura del text ( paràgraf, connectors, puntuació)
                    2.2 L'estil (adequació, claredat, precisió, concisió, variació...)






Revisió: Revisar és examinar: és avaluar el que hem escrit, si s'adiu amb les nostres expectatives i, si convé, modificar el que calgui per tal de millorar el text. Cal tenir en compte que no només revisem el text final, sinó que duem a terme operacions de revisió durant tot el procés de redacció.

                  3.1 Revisió de continguts ( cohèrencia, cohesió i adequació)
                  3.2 Revisió gramatical i de convencions ( correcció i variació)







Opinió personal: A l'hora de redactar són molt important els diferents connectors, fins ara no sabia molt bé com utilitzar-los correctament, però a través del dossier i del parlat a classe m'ha quedat més clar i ho he pogut entendre millor, ja que normalment tenia dubtes de si posava correctament els diferents signes de puntuació, també he entès quan s'ha d'utilitzar el punt i coma, un dels signes de puntuació que no sabia quan s'havia s'utilitzar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario