domingo, 30 de diciembre de 2012

Taxonomia de Bloom

Vaig fer unes petites pinzellades sobre aquest concepte en la conferència que va realitzar   l' Anna Pérez en la setmana d'activitats extraordinàries. Però ara profunditzaré més sobre el tema.

Començo dient que la Taxonomia de Bloom és una classificació de diferents habilitats i objectius que el mestre pot proposar als seus alumnes. Aquesta idea va ser liderada per el psicòleg d'educació Benjamin Bloom, d'aquí que s'anomeni Taxonomia de Bloom.
S'ha d'esmentar que la taxonomia és jeràrquica, es a dir, que un alumne no pot assolir unes habilitats d'un ordre superior fins que no domini les d'ordre inferior.

Tenim tres dimensions proposades per Benjamin Bloom:

- Domini cognitiu: es base en les habilitats de recordar, entendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear.
Aquest llistat de verbs són activitats i processos que es realitzen a l'aula, però amb la aparició de les TIC es crear un problema, ja que no es valora els nous objectius, processos i accions , així que van revisar la taxonomia i la van digitalitza, degut aquest procés va neixa la Taxonomia de Bloom Digital.



eduteka.org


- Domini afectiu: s'inclouen els objectius referents a actituds, valors i elements de judici que exigeixen una correcta adaptació. 

- Domini psicomotor: S'inclouen elsobjectius que proposen un desenvolupament muscular o motor. 
Aquest domini té diferents nivells com la percepció, disposició, mecanisme, resposta complexa, adaptació i creació.



Activitat a realitzar:


Un cop estudiades les diferents habilitats cognitives que es poden treballar utilitzant les TIC, vam haver de fer un repàs de totes les eines i recursos TIC's treballats al llarg del curs i, en una taula, indicar quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, es desenvolupa en cadascuna d'elles.

Aquí us adjunto la meva taula sobre la Taxonomia de Bloom i els recursos i eines TIC Taxonomia de Bloom Gtic

domingo, 23 de diciembre de 2012

Viquipèdia

Per a començar a parlar sobre què és la Viquipèdia cal conèixer els cinc pilars que defineixen el caràcter de l'enciclopèdia que va dirigit als seus usuaris i les persones que l'utilitzen. I també important tenir la idea del seu llibre d'estil.


Tot seguit ens vam centra en formula les següents preguntes:
- Tot el que diu és cert?
- Es podria editar un article que ja està creat?
- El articles tenen autors? I qui controla aquest articles?
- Tenim llicència per agafar alguna cosa?
xtec.cat
- Per què en cada idioma hi ha un contingut diferent?



Per respondre aquestes preguntes vam estar explorant per la viquipèdia i analitzan diverses entrades.

- Els articles tenen autors, com podem averiguar el autor? Doncs anant a mostrar historial-llista d'autors, allà trobarem totes les persones que han modificat l'article. per poder modificar l'article cal tenu un compte propi.
-  Hi ha un apartat "editar" que et permet escriure i borrar les diferents entrades.
- Una entrada et pot conduir a una nova entrada a través d'enllaços externs.
- En cada article hi ha una discussió, es a dir, un debat sobre el contingut d'aquest article.
- Depenen dels usuaris, poden crear o ampliar articles i traduir-los a altres idiomes.
- Si ets usuari pot tenir les teves pàgines vigilades, es a dir, que si un altre usuari vol modificar l'informació, t'avisarà.
- Sota de cada entrada trobarem que està protegida sota la llicència de Creative Commons

Identitat i terrritori: Un final feliç?

El passat dimarts dia 18, la meva companya Núria Bofarull i jo vam fer una exposició: identitat i territori davant de la classe, on teníem que expressar a través d'aquest treball tot l'ho aprés a gtic i a coed fins el moment, el tema era escollit per nosaltres, teníem lliure elecció a l'hora de triat. 
La veritat es que ens va costar seleccionar un tema, ja que era molt difícil escollir un tema que agrades i arribes a tothom. 
Al final ens vam posar d'acord i el tema tiat va ser exposar sobre el amor, tota noia ha desitjat tenir un amor de pel.lícula i els diferents amors que ens hagués agradat tenir i que aquest acabessin amb un final feliç.
 El quatre tipus d'amors eren: 

  • Amor-Odi: és produeix quan dues persones per por a acceptar els seus sentiments que tenen l'un a l'altre, és rebutgen, fins que arribar un moment que aquest sentiment és tant fort que no poden ocultar el que senten.
  • Amor platònic: Aquest amor és el més fantasiós de tots, ja que ens imaginem com seria esta amb aquella persona, ja que per els nostres ulls és un amor impossible i inalcansable, generalment tenim a la persona estimada molt idealitzada.
  • Amor d'estiu: És un amor breu però que es viu d'una manera molt intensa. Es un amor efímer on els enamorats viuen el moments sense pensar en el dia de demà.
  • Amor a primera vista: Aquest amor es produeix quan dues persones connecta'n a través de la seva mirada i és produeix una forta atracció entre ells, tot el que hi ha al voltant desapareix i només existeix el ara.

A continuació us deixo penjat el prezi que vam utilitzar per exposar el treball.







Opinió personal: Personalment em vaig sorprendrà de la fluïdessa que vaig tenir a l'hora d'exposar, ja que tinc una mica de pànic escènic, també he aprés que per les futures exposicions parli més a poc a poc degut a que quan un està exposant va més ràpid.

domingo, 16 de diciembre de 2012

Les 4 metàfores dels ordinadors en l'educació



laiacastellopla.blogspot.com


La metàfora tutorial: l’ordinador com a tutor: l’ordinador tutoritza el procés d’aprenentatge realitzat per l’estudiant. L’utilitat d’això es que  hi ha una interacció entre l’alumne i l’ordinador: l’ordinador inicia, l’alumne respon i l’ordinador avalua.
Aquest programa tutorial fomenta d’una banda la individualització del procés d’aprenentage i la formulació de preguntes a mida.

Exemple: programa Entrena't per llegir de la web edu365. cat

La metàfora de la construcció: l’ordinador com a alumne: L’alumne és qui controla l’ordinador, es a dir, l’alumne construeix idees a partir de la exploració i la descoberta en un ambient d’aprenentatge. Aquesta idea s’anomena micromon: concepte creat per el teòric Seymour Papert.

Exemple: Scratch del programa Logo.
                               
La metàfora del laboratorio: l’ordinador com simulador: els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials. Es un aprenentatge semblant als micromons de Papert però amb la diferencia que els sistemes són tancats on l’usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. Els usuaris tenen un grau de llibertat més limitat.

Exemple: programa la Doctora Xinxeta

La metàfora de la caixa d’eines: l’ordinador com a eina: Els infants haurien de treballar amb una eina, en aquest cas l’ordinador, que els hi permeti gestionar i organitza la informació i saber utilitza eines de suport. L’ordinador actua com a un amplificador de l’experiència d’escriure, dibuixar, classificar. Permet fer aquestes tasques de forma estimulant i eficaç.

viernes, 14 de diciembre de 2012

COED (10)

Recitació de poemes

Fa dues setmanes que la mestre per posar en pràctica els coneixements adquirits sobre el bon comunicador, ens va proposar que escollíssim un poema i el compartíssim davant la classe.

Per fer aquesta recitació de forma correcte teníem que tenir present els següents punts:
- Volum
- Entonació
- Gesticulació
- Articulació
- Postura corporal
- Control del nervis

A continuació, us presentaré el poema que avui he hagut de recitar a classe.



Torna Nadal

L'arbre desvetlla sons i el vent escriu
Ratlles de llum damunt la pell de l'aigua
Tot és misteri i claretad extrema

Torna nadal i torna la pregunta

¿Proclamarem la pau amb paraules mentre
amb el gest afavorim la guerra?

  
                                Miquel Martí i Pol




Opinió personal: Després d'haver-lo recitat tantes vegades davant dels meus pares, el dia que el vaig exposar em vaig entrebancar, però gràcies aquest petit error vaig veure que no passava res perquè m'equivoques. També em va servir per pràctica a classe  davant dels meus companys i experimentar la sensació de ser el centre d'atenció, ja que a la següent setmana tenia l'exposició de identitat i territori.

martes, 11 de diciembre de 2012

COED (9)


Avui a classe de seminari hem vist una entrevista realitzada al pedagog Xavier Melgarejo, ha sigut una entrevista molt interessant, ja que aquest senyor ha exposat el declivi que està patint la educació, generalment a Espanya, i com el model educatiu exemplar serià el finlandès.
Finlàndia porta sent des de més de 20 anys els primers en competència lectora i segons en les competències científiques i matemàtiques.
La meitat de la població assoleix un nivell notable-excel.lent.
El sistema educatiu es basa en: el subsistema familiar, la família són els més responsables a l'hora d'educar al infant, subsistema escolar i subsistema socio-cultural, aquests tres sistemes han d'actuar conjuntament.
Donant gran importància al creixement i al desenvolupament del nen.
Per ells, ser mestre es un honor "els infants són un tresor de la nació".






Aquesta entrevista també l'he relacionat amb tots els conceptes adquirits a l'assignatura de COED, com característiques que ha de tenir un bon comunicador: en aquest cas: és precís i breu, discurs amb fluïdesa, transmet naturalitat, domini de la veu, les idees a explicar les té clares i ben estructurades.
L'entrevista està estructurada amb introducció, desenvolupament i conclusió.

  • Introducció: El presentador comença l'entrevista amb la formula introductòria de explicar una notícia i unes dades recents, utilització de la documentació.
  • Desenvolupament: L'objectiu del discurs es informar al espectador, i per això utilitza una estructura descriptiva.
  • Conclusió: El orador invita a l'acció als espectadors.

Opinió personal: Em va seblar un altre exemple, a part del Sir ken Robinson, d'un comunicador eficaç, ja que sap sintetitzar molt bé l'informació, la estructura d'una manera molt correcte i coherent, mostra que té clar els punts claus i sap arribar als oïents. 

domingo, 2 de diciembre de 2012

COED (8)

La llengua del discurs expositiu






Opinió personal: Cal tenir ben preparat el discrurs i revisar abans de posar-nos davant d'un públic, de que el nostre discurs compleixi aquests aspectes esmentats, ja que aquest punts ens ajuden a millorar i fer un discurs correcte i a l'hora està un mateix més segur.

Llenguatge visual i plàstic (4)

Cercle cromàtic

Els colors que conté la llum es poden dividir en tres zones. vermella, verda i blava. 


Síntesi del color

Additiva: Es realitza quan unim llums de color. 
                 Colors primaris : vermell, verd i blau

            Colors secundaris :

            vermell + verd = groc
            vermell + blau = magenta  
            verd + blau = blau cian    

Els tres colors primaris sumats en proporció igual donant el color blanc.

Subtractiva. Es realitza quan unim pigments de color.
           Colors primaris: magenta, blau cian i groc

           A partir dels colors primaris podem crear els secundaris : 

           magenta + groc = vermell             
           magenta + blau cian = blau           
           groc + blau cian = verd     
            
Els tres colors primaris junts en proporció igual donant el color negre.

L'activitat realitzada a classe, va ser que a partir del color magenta, blau cian i groc creéssim la resta de colors, es a dir, féssim un cercle cromàtic.
Aquí us deixo una mostra del que el meu grup i jo varem fer.


viernes, 30 de noviembre de 2012

Cultura lliure i Programari lliure


Cultura lliure

Entenem per cultura lliure el moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultira partint d'una vessant lliberal, amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals.

Programari lliure

Viquipedia: mapa conceptual


- Es pot utilitzar, estudiar i modificar sense restriccions.
- Pot ser copiat o redistibuït  en una versió modificada o sense modifica amb unes                             restriccions minímes.
- Es pot trobar gratuïtament a internet o a un cost baix.

Un programari podem dir que es lliure quan es garanteix les següents llibertats:

  1. Llibertat d'oferir el programa amb qualsevol propòsit.
  2. Llibertat per modificar i adaptar el programa a les teves necessitats.
  3. Llibertat de distribuir còpies del programa.
  4. Llibertat de millorar el programa i fer públiques aquestes millores.
Aqui us deixo un vídeo extret d'  Edu3.cat , explica què es el programari lliure i quin avantatge té respecte el Programari privatiu.


Edu3.cat

Creative Commons






fayerwayer.com

Creative Commons és una organització dedicada a reduir les barreres legals per compartir treballs creatius, es a dir, l'autor d'aquella pàgina d'on permís per compartir i utilitzar el seu treball.
Aquesta llicència permet que no s'incompleixi els drets reservats d'autor.

Creative Commons dóna suport i desenvolupa l'intercanvi, la innovació i la creativitat digital.


Aquí us deixo un vídeo explicatiu sobre la llicència de Creative Commons:









xarxatic.com
Un programa contradictori al CC es el Copyright, ja que fomenta la privatització d'aquella creació o treball.   

Copyright, en català, són els drets d'autors que es representan amb el símbol ©, són un conjunt de normes juridiques que proteigeixen a través de le lleis vigents les obres originals dels autors a la hora de crea obres literàries, dramàtiques, musicals, artístiques...

domingo, 25 de noviembre de 2012

COED (7)

Continuant on ho vam deixar de com ser un bon comunicador, a classe desprès d'haver llegit i fer els resums dels capítols (1-6) del llibre "Com parlar bé en públic", ens vem ajuntar en grups i vam posar en comú les característiques que hauria de tenir un bon comunicador eficaç, desprès tota la classe vem fer un llistat amb 11 punts sobre les peculiaritats que creiem que un orador tindria que tenir.

Construïm el decàleg d'un comunicador eficaç:

  1. Tenir clares les quatre preguntes bàsiques.
  2. Domini de la llengua.
  3. Positivisme.
  4. Retroalimentació amb el púbic.
  5. Ser natural: no memoritzar el discurs.
  6. Elaborar un guió.
  7. Domini del llenguatge no verbal.
  8. Domini de la veu: velocitat, volum, vocalització, pauses i silencis.
  9. Ser clar, precís i breu.
  10. Estructura del discurs.
  11. Utilitzar adequadament mitjans audiovisuals.
El darrers capítols del llibre tractant de: Digues perquè parlaràs, parla'n i digues de que has parlat. Ens centrarem en la estructura del discurs.

Estructura del discurs

Introducció: en que es presenta el tema i els objectius. Pensar que allò que comença bé ja està mig acabat.

- No donar justificacions i no enrollar-se.
- No dir coses contradictories i no fer una reiteració de les paraules.
- Castellanismes, això es degut a una mancança al hora de fer la presentació.

Part clau del éxit és una bona intervenció oral.
                                                              -----------------> Punts clau per una bona introducció
Mantenir la atenció i captar-la. 

En resum, una introducció preparada és tenir confiança en el teu producte.

Fórmules introductòries:
  • Definició: Breu comentari sobre el títol.
  • Presentació d'objectius: Motiva i centra l'atenció del oient.
  • Presentació del guió.
  • Preguntes: Preguntes retoriques que no esperas resposta.
  • Lectura mental: Esmentar algunes preconcepcions.
  • Documentació: Mostra alguna notícia o dades recents.
  • Afirmació provocadora: Donar una opinió atrevida, una dada espectacular...
  • Anècdota: Historieta o anècdota personal.
Desenvolupament: es centra en informar i convença. Transmetre la informació en un cert ordre lògic.

- Cos del treball.
- Selecciona i organitza les idees.
  Selecció i ordre de les idees segons l'objectiu del discurs:
                Per informar:
                                   -  Estructura descriptiva.
                                   - Estructura cronològica.
                Per a convèncer:
                                   - Estructura inductiva o SAP
                                   - Estructura deductiva o PAS

Conclusió: 

Funcions bàsiques:

- Tancar el discurs.
- Sintetitzar les idees principals i oferir una visió global del missatge.
- Deixar una bona impressió final en les persones que ens han escoltat.

Formules de tancament:
  • Repetir la introducció.
  • Resumir els punts principals.
  • Invitació a l'acció.
  • Anunci d'un esdeveniment futur.
  • Promesa.
  • Apel.lar als sentiments.


Opinió personal: Dins de l'estructura del discurs saber els punts que corresponen en cada apartat i tenir-los ben clars i definits, en els tres apartats diferents. 
També tenir clar els diferents característiques que ha de tenir un comunicadr per arribar a ser eficaç.

viernes, 23 de noviembre de 2012

Bloc o Wikis?


Tot seguit esmenatre les diferencies que ens podem trobar entre un bloc o un wiki.

Bloc
- Normalment, són autors individuals.
- Presencia del autor del bloc, generalment ens trobem un apartat sobre ell.
- Contingut és estàtic, es a dir, les entrades es poden editar i modificar.
- Les entrades s'ordenen cronològicament. 
- Es produeix una interacció entre l'autor i els visitants arrel dels comentaris (mode de discussió).
- Temes més subjectius i personals.

Aquí us deixo una presentació realitzada per Lourdes Domenech


Blocs o Wikis? from lourdes.domenech



Wikis
- Normalment, està format per un col.lectiu.
- Contingut dinàmic, estan en constant revisió i actualització.
- Es intemporal, es a dir, hi ha modificacions relacionades amb l'actualització dels continguts independenment de la data.
- Temes orientats a projectes comuns o temes concrets.
- Altres usuaris poden modificar el contingut
- Interacció interna entre els usuaris-editors (mode document).



Una altre presentació sobre aquest tema feta per Tíscar Lara

jueves, 22 de noviembre de 2012

Prezi

Programa per fer presentacions dinàmiques i fàcils.


Primer de tot us invito a veure el manual de Dolors Reig sobre el Prezi:



Com em pogut observar els trets característis són:
- Programa on-line
- Representacions en moviment.
- Caracteritzat per el afecte zoom.
- Senzill d'utilitzar.
- Es pot insertar v,ideos, imatges, enllaços..
- Es dinàmic i permet passar ràpidament del concret al general.
- Programa gratuït.
- Es crear el ordre de les diapositives.

A continuació us penjo un prezi fet per mi, explicant breument què és el Prezi.


Mapes Conceptuals



L'activitat que avui el mestre ens ha proposat ha sigut crear un mapa conceptual, per realitzar-ho he utilitzat el progrma Cmap Tools: programa d'ús fàcil i senzill, ens ofereix diferent tipus de plantilles; ja sigui com figures geomètriques, molts tipus de fletxes, i fins i tot permet pujar imatges del teu ordenador. Per què elaborar mapes conceptuals? Doncs, perqué ens ajudar a organitzar els coneixements i ampliar la nostre prespectiva del tema. Els passos a seguir són tres:
HSpencer
  1. Seleccionar i jerarquització de conceptes, es a dir, tenir les paraules clau ben definides.
  2. Relacionar els diferents conceptes.
  3. Representació gràfica de forma clara i coherent.
L'activitat era , que arrel d'un text sobre el dinar de nadal, nosaltres creecim un mapa conceptual. El meu es el següent:





 
Pàgina per descarregar el programa



Rafi Kronzon


Desprès hem utilitzat aquest altre programa, anomenat, gliffy amb aquest programa hem pogut treballar els diagrames de flux que són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca, es a dir, t'ajudar a veure diferents possibilitats i conseqüències.
Té l'objectiu de resoldre o arribar al punt final amb una solució.
En el exemple que he fet jo, tractar sobre travessar una cruïlla on hi ha u semàfor.




jueves, 15 de noviembre de 2012

Blocs educatius





























Tipus de blocs que podem trobar a l'educació:

El blocs estan dividits per dues categories:
- Més enllà de l'aula: permet trencar les limitacions de temps espai què ens limita l'aula.
- Blogs d'aula: es poden classificar segons la seva funció, que està unida al mode de gestió.

Més enllà de l'aula

Blocs de centre: generalment consisteixen en revistes digitals..De vegades són el mitjà perquè els alumnes publiquin alguns dels treballs fets a classe. També poden ser blocs de la biblioteca escolar, amb informació sobre novetats bibliogràfiques, notícies relacionades amb els llibre..

Blocs destinats a seminaris i cursos de formació Tic per al professor: Blocs que utilitzen els mestres perquè els assistents puguin tenir les informaions i continguts treballats a classe, a disposició seva de manera permanent.

Blocs de professors: Blocs on el professor comunicar les seves reflexions, sobre l'educació, sobre metodologies, sobre les Tic en l'educació..

Blocs d'aula

Blocs d'aula del professor: la funció principal es proporcionar als alumnes informació, proposar activitats, donar instruccions per a tasques...

Bloc de professor-alumnes: Mitjà que serveix als alumnes per publica les diferents activitats propostes per el professor, i aquest revisar-les. També es pot crear aquest tipus de bloc per projectes com la lectura compartida d'un llibre, treballs d'investigació..

Bloc d'aula de l'alumne: els blocs creats i administrats per els alumnes tenen les funcions següents:
- Executar les tasques proposades pel professor en el seu bloc
- Mostres de treball significatius en una determinada assignatura.
- Guia de navegació: per informar sobre lloc d'interès amb la màteria.
- Gui de recursos per al blog: per informar d'aplicacions usades en el bloc, consells, etc..
- Desenvolupament de temes de lliure elecció. notícies d'actualitat i opinió, aficions, etc..




Movie Maker

admin
Windows Live Movie Maker és un programa per edita vídeos, ofereix el servei de crear, editar i publica vídeos. Aquests vídeos pots modificar-los, es a dir, tallar parts, treure el so, posar diverses cançons, agregar fotos, animacions...

Els passos que s'han de realitzar per el muntatge d'un vídeo són els següents:

  1. Tria un o varius vídeos.
  2. Seleccionar les parts que no vols i eliminar-les.
  3. Anar a la pestanya d'animacions i aplicar les que desitgis.
  4. Agregar música.
  5. Clicar en el boto d'instantània, situat a la barra inicial, i tot seguit el boto de crédits.
  6. Cliques el boto blau , situat a la part esquerra i tries l'opció de publicar pel.lícula en el programa recomanat, i es guardarà.
Es recomanable que si vols penjar-ho en alguna web, primer ho publiquis en la teva conta de youtube.

A classe vam fer un vídeo sobre la facultat, però jo vaig decidir fer un altre i així repassar els conceptes apresos a classes de gtic. 

Aquí us presento el meu muntatge sobre dues cançons del Michael Jackson ( ABC i Scream): 




miércoles, 14 de noviembre de 2012

MNAC

Ahir, 13 de novembre vem visitar el museu MNAC a Montjuïc. L'objectiu era que ens fessin una visita des de el punt de vista dels nens. El departament d'Educació del MNAC ofereix  3 activitats per als infants: Històries en relleu, so i color i dansa de fades i follets.  

La proposta didàctica que em va tocar va ser històries en relleu, activitat destinada a nens de P4-P5 on apropa als infants al món de la escultura:
- Estudiarem els diferents materials ( bronze, fusta, pedra, marbre i ferro).
- Les formes del volum.
- El que l'artista volia transmetre i expressar en la seva obra.

El inici de la visita va començar en una sala plena de escultures de diferents materials i colors. Depenen del color de l'escultura podiem saber de quin material estava feta. Exemple: 
 color blanc --- marbre i pedra
 color negre --- bronze i ferro.


Primera visita del museu


La guia ens va explicar la història de Manolo Hugué per fer més entenedor els conceptes que ens havia explicat prèviament ,sobre els diferents materials, ja que la història narra com l'artista primer va experimentar amb fang però al veure que no era resistent va utilitza la pedra.
Experiment per els nens:
  • Donar-lis una bola de plastilina (simulant el fang) i que els alumnes amb les diferents accions, ja sigui pessigant, allargant, picant.. vegin com es van creant les diferents formes.
  • També és pot fer l'activitat amb música i que els nens tinguin que seguir el ritme amb els ulls tancats mentre experimentant.



La pedra va ser el material que va substituir el fang. Picant la pedra amb el martell i el cisell l'artista podia moldejar i fer les formes que desitges. Les pedres les extraient de les muntanyes o del riu, si eran de la muntanya eren més rugoses i si eren del riu més fines.Alguns artistes deixaven la figura sense polir.


Diferents pedres



Diferent maneres d'esculpir la pedra.

Un altre material utilitzat per els escultors era la fusta, material fàcil d'obtenir arrel dels arbres. En el museu està exposat l'obra de Leandre Cristòfol, Nit de lluna, amb aquesta obra volia representar a la seva mare a través d'un objecte, en aquest cas d'un punxo i una bola de llana, ja que el ofici de la mare era costurera. 
Experiment per als nens:
  • Que els nens imaginessin com representarien els oficis dels seus pares, si ho tinguessin que plasmar en una escultura.




A part, del fang i la pedra un altre material és el ferro, aquest es el més sorollós.
Experiment per als nens: 
  • Dansa amb música simulant que som ballarins i quan la música s'aturi quedar-nos quiets com si fossim una figura de ferro.



Per finalitza la visita vam anar als tallers, on ens varem seure en rotllana i al mig teníem les imatges dels diferents materials vist al llarg de la exposició.



Després vam realitzar dues activitats:
  • Tela màgica: amb una tela que simulà una planxa, els nens van fent diferents formes amb els dits, mans, esquena, peus..
  • Amb uns tubs els nens s'uneixen i van creant diferents formes al ritme de la música.


lunes, 12 de noviembre de 2012

Conferència

Avui dia 12 de novembre hem tingut una xerrada sobre les noves tecnologies, i com aquestes influeixen al mestre.

Les escoles d'avui en dia es plantejan amb una estructura del segle XIX, professors del segle XX i alumnes del segle XXI.
El primer que ens ha mostrat l'Anna Pérez, mestre que ens ha fet la presentació i professional en el àmbit de TAC, es mostrar-nos com si un posa al google escoles una de les primeres imatges es la següent:


http://blog.castello.es



Amb aquesta imatge el que ens ha volgut mostra és que la gent relaciona escola amb pissarra i pupitre, i amb l'era en que estem això tindria que canvia, ja que els alumnes haurien d'interectuar amb diferents fonts (experimentar, manipular, embrutar-se...) el alumne ha de crear i comunicar. 

http://cucxic.wordpress.com/


Com exercitar tot això? Doncs utilitzan l'ordinador depenen de la assignatura. El ordinador com element de grup, i així fer treballar el sentiment de cooperació. 
http://www.editorialjuventud.es/













També ens ha parlat sobre la taxonomia de Bloom, teoria que els mestres proposant als seus estudiants, es basa en una classificació dels diferents objectius i habilitats. Es tracte d'un llistat de capacitats que s'ha de tenir en compte en l'educació.



http://www.eduteka.org

L'Anna Pérez ens ha exposat la opinió d'en Jordi Adell, doctor en filosofía i ciència de la educació, referent a les competències digitals que els estudiants haurien de saber.
Aquí us deixo una entrevista que va realitzar exposant les seves idees sobre aquestes competències:

 


Que aconseguim doncs amb l'ordinador?
- Comunicació entre l'alumnat i la mestre.
- Col.laborar amb els diversos companys de classe.
- Compartir coneixements i informació amb la classe.
- Discussió o debat alhora de repartir la feina.

Això ha creat un nou concepte: "Empowerment" (Apoderament). El fet de delegar poder i autoritat als alumnes i de conferir-los els sentiment que són amos del seu propi treball.
La finalitat d'això es crear interacció, entusiasme, participació, creativitat..

Si tenim tots aquests aspectes treballats, tindrem a l'aula un ambient idoni per apendre.